Forex principal de permulaan Forex on-line Belo Horizonte

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

PERKONGSIAN PERMULAAN TRADE FOREX - YouTube GELOMBANG FX SESAT Modal Free $100 US DOLLAR Untuk Mula Trading Forex ... YouTube Teknik Paling Mudah Untuk Profit Dalam Forex Trading - YouTube cara cepat nak belajar forex untuk newbie. (ini cara dia ... Cara Newbie Forex Trading Mulakan Forex Untuk Profitable ...

Toggle navigation www.arab-finance-news.com. Home; cara permulaan bermain forex Forex principal de permulaan. Billig Emden (Baixa Saxônia) Permulaan Bermain Forex Handel. Obter link Facebook Twitter Pinterest Google+ Email Outros aplicativos. ... Thursday, 4 July 2019. Permulaan main forex trading Permulaan main forex. 13.06.2017 all-uchastok 2 Comments . Stockpair Review Forex Peace Army Review. Binale Optionen Trading Strategies X. Cara Mudah Bermain Forex. Bagi und ein Yang masih Pemula Dalam Dunia Forex, Dan Anda Bertanya Tanya, Main sich Bermain Handel Forex Itu Jawabannya Adalah Mudah Sekali Bahkan Dengan Beberapa Menit Latihan Saja Pasti Sudah Paham dasarnya Namun sekali lagi ... Thursday, 29 June 2017. Permulaan Main Devisenhandel Nov. 16. Permulaan main forex handel Wednesday, 18 January 2017. Permulaan Main Forex Trading Aug. 15. Permulaan Main Forex Trading Wednesday, 2 August 2017. Permulaan Main Forex Permulaan Main Forex because they are completely unaware of the entire system. For instance, many of them consider both forex and binary trading to Permulaan Main Forex be the same concepts. However, after reading this article, several traders would come to know that both forex and binary trading are two different concepts.

[index] [24811] [29561] [27819] [20330] [3468] [27763] [6763] [18988] [25717] [15670]

PERKONGSIAN PERMULAAN TRADE FOREX - YouTube

Belajar Forex Buat Analisis Teknikal USD/CAD Forex Sebenar - Duration: 9:26. TFS Price Action Trading 36,389 views. 9:26. Asas Meta Trader 4 ( Android ) - Duration: 12:42. ... video, sharing, camera phone, video phone, free, upload Daftar akaun USD100 : http://bit.ly/moshed100usd Belajar Asas Forex FREE : https://intraday.my/belajar-forex-percuma-dalam-bahasa-melayu-mudah-faham/ INTRADA... Video analisis forex pairs gbp/usd 26 september 2017 bagaimana mudahnya menjana profit melalui trade kaedah teknik forex sebenar dengan ilmu forex candlestic... Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. 1. Muaturun ebook bbmastery http://roadtoftt.com/bbmastery 2. Daftar dalam program Forex Mula http://roadtoftt.com/mula-forex 3. Join Grup live trading haria... Masih belajar untuk menjadi youtuber dan masih belajar serta masih banyak yang perlu di pelajari dalam dunia forex untuk register boleh klik link di bawah Re...

http://binaryoptiontrade.raiciasa.tk